loading
loading

Library Maloja BM

Maloja - 2003

Library Maloja BM

Description

The extension building for the library, a bronze coloured cube, inconspicuously stands between two single-family houses on the main street of Maloja. The cube sets itself apart from the old residential buildings through its form, color, and material. The contrast is reinforced by the facades: it consists of eight aluminum panels inscribed with quotes from Bergell artists. The three windows reflect the surroundings and separate the everyday external world from the inner reading world of the library.

Categories

Public

Year

2003

Status

Built

Location

Bergell

Typology

Library

Contact us

Please enter a valid first name
Please enter a valid last name
Please enter a valid email address
Please enter a valid telephone number
Mandatory field
Select an option
Tick the box to proceed

Renato Maurizio Architekten AG
Via Ca d’ Castell 4
7516 Maloja
Schweiz

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+41 081 838 20 10

CH-454.956.692 MWST

Follow us

© 2023 Renato Maurizio Architekten AG | Privacy Policy | Cookie Policy

| Manage your consents

designed by Pura Comunicazione